2013. január 15., kedd

Szánj rá időt

Most azért ha kedvet találtam szemeid előtt, mutasd meg nékem a te útadat, hogy ismerjelek meg téged [egyre inkább, egyre mélyebben, és bensőségesebben megismerjelek] 2Móz 33:13 AMP
Amikor időt töltesz Istennel, nyugodtabb leszel, könnyebb lesz másoknak kijönni veled, több örömed lesz, és minden helyzetben stabil maradsz. Az Istennel töltött minőségi idő olyan befektetés, ami gazdagon megtérül. Megérted, hogy mi az, amit Isten szeret, és mi az, ami sérti Őt. Mint ez bármely baráttal van, minél több időt töltesz Istennel, annál inkább kezdesz Rá hasonlítani.

Ha időt töltesz Istennel, sokkal érzékenyebbé válsz szeretetére, amit szeretne kiárasztani rád és másokra is. Lelkiismereted jelezni fog, ha Neki nem tetsző módon beszélsz valakivel. Megszomorodsz, amikor Ő megszomorodik, és rögtön ezt mondod: "Istenem, sajnálom." Minél előbb elnézést szeretnél kérni, ha valakit megbántottál, és rájössz, hogy végül nem is olyan nehéz kimondani: "Sajnálom. Nem akartalak megbántani."

Amikor Isten azt mondta Mózesnek, hogy kedvet talált szemei előtt (lásd 2Móz 33:12), Mózes tudta, hogy ez azt jelenti, hogy bármit kérhet, amit csak akar. Mózes csak annyit akart, hogy még bensőségesebben megismerhesse Istent. Mózes látta, amint Isten véghezviszi a történelem legkáprázatosabb csodáit, legnagyobb vágya mégis Isten mélyebb megismerése volt. Imádkozom, hogy neked is ez legyen a vágyad. Megismerheted, és meghallhatod a hangját. Csak annyit kell tenned, hogy időt töltesz Vele.

Istennek nincsenek kedvencei, de vannak bizalmasai.

Írta: Joyce Meyer

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More