2013. április 2., kedd

Engedd, hogy Isten szava mozgásba hozza a hitedet

A hit az üzenet hallásából fakad, az üzenetet pedig a Krisztusról szóló beszéd által halljuk meg. (Róm 10:17 NIV)
Legtöbbünkről nem mondható el, hogy túlzottan magabiztosak, vagy bátrak volnánk. Félünk a kockázatvállalástól, a kudarctól, félünk a haláltól. Nem élünk magabiztosan, ha nem vagyunk a hit emberei.

Szeretnél a hit embere lenni? A hitet Isten szava gerjeszti. A Biblia Róm 10:17-ben ezt mondja: A hit az üzenet hallásából fakad, az üzenetet pedig a Krisztusról szóló beszéd által halljuk meg. (NIV) Előfordult már veled, hogy elolvastál egy igeverset, és hirtelen az az érzésed támadt: "Ezt meg tudom tenni! Meg tudom tenni!" Ez az, amikor Isten szava aktivizálja a hitedet. Ez a különbség a Biblia és egy tanácsadó könyv között. A sikerkönyvek hasznos információkat közölnek. Elmondják mit kell tenned, de nem adnak hozzá erőt. Elmondják, hogy ne aggódj, hogy hagyj fel minden káros szokással. Persze ezek hasznos tanácsok, de nincs hozzá erőd, hogy megtedd. Ezek a könyvek nem élők. De Isten szava nemcsak megmondja, hogy mit tegyél; erőt is ad hozzá. És amint megteszed, a hited növekszik. Amikor olvasom a Bibliában a sok-sok ígértet, hogy ha engedelmeskedek Istennek, akkor ő cselekszik az érdekemben, az magabiztosságot ad. Tudom, hogy ha megteszem amit kér tőlem, annak bizonyos eredménye lesz.

1981-ben, az év nagy részét depresszióban töltöttem. Előtte való évben költöztünk Dél-Kaliforniába, hogy elindítsuk a Saddleback Gyülekezetet. Érzelmileg, mentálisan, fizikailag és szellemileg is kimerültem. Mintha egy felhő lett volna a fejem felett, amitől nem tudtam szabadulni. Soha nem fogom elfelejteni azokat az Igéket, melyek újraélesztették a hitemet. 2Móz 23:29-30 ezt mondja: "De nem egy esztendőben űzöm őt ki előled, hogy a föld pusztává ne legyen, és meg ne sokasodjék ellened a mezei vad. Lassan-lassan űzöm őt ki előled, míg megszaporodsz és bírhatod a földet." Isten odaígérte Izrael népének az Ígéret Földjét. Át kellett kelniük a Jordán folyón, és néhány ott élő törzset le kellett győzniük. Azt hitték nem tudják megtenni, mert túl nagy a feladat. 2Móz 23:29-30-ban Isten mondja, "Ismeritek az ellenséget? Erősebbek mint ti. De nem fogom nektek adni az egész földet az első évben. Apránként fogjátok elfoglalni – egyszerre egy csatát nyerve meg. Folyamatosan fogtok megerősödni. Amikor elég erősek lesztek arra, hogy birtokba vegyétek, akkor fogom nektek adni az egész területet." Amikor elolvastam ezeket a verseket, úgy éreztem, kimondottan nekem szólnak. Rájöttem, hogy nem kell mindent megoldanom az első évben. Az életem hátralevő részét Jézus Krisztus szolgálatával töltöm, úgyhogy az Ő menetrendje, és az Ő léptéke szerint fogok haladni. Amikor ezt megértettem, bátorságot kaptam arra, hogy hatalmas célokat tűzzek ki.

Az Ige aktivizálta a hitemet. Isten szava a te hitedet is aktivizálja.

Írta: Rick Warren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More