2011. március 16., szerda

Hallani Isten hangját (1)

Miért annyira fontos hallani Isten hangját?

Írta: Jon Walker, a Growing with Purpose című könyv szerzője és a Daily Devotionals of Rick Warren szerkesztője.

Az én juhaim felismerik a hangomat és követnek engem. (Jn. 10:27 NLT)

Sokan gondolják úgy, hogy nincsen túl nagy jelentősége annak, hogy személyesen ők hallják meg Isten szavait. Pedig nem kellene megelégedni ezzel a hozzáállással. Neked is szükséged van arra, hogy minden nap meghallgasd, mit szeretne mondani neked Isten. Miért?

Úgy gondolom, három oka biztosan van annak, hogy miért elengedhetetlen számodra, hogy képes legyél közvetlenül Istentől kapni üzenetet.

Először is ez egy bizonyíték arra nézve, hogy Isten családjába tartozol. Ha rá vagy hangolódva Isten hangjára, és meg is hallgatod azt, amit Ő mond neked, az bizonyítja és megerősíti a kapcsolatodat Vele. Isten beszél a gyermekeihez. A Jn. 10:27 azt mondja, hogy "Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem."

Szülőként mi magunk is beszélgetünk a gyermekeinkkel; Isten ugyanezt teszi velünk. Nem csak némelyikünket választja ki, hogy velük kommunikáljon. Isten hangjának meghallása nemcsak a pásztorod, a példakáped, a gyülekezeted idős vagy tapasztalt tagjainak a privilégiuma. Minden gyermekével, így veled is személyesen szeretne beszélni, akármit is tartasz magadról és a szellemi érettségedről.

Ahogyan a gyermek felismeri a szülei hangját, mi is megtanulhatjuk felismerni mennyei Atyánk szavait. Éppen úgy, ahogyan a kisbaba tanul. Ahogyan növekszik, időt tölt egy szeretetteljes kapcsolatban, megtanulja felismerni és megkülönböztetni a szülei hangját, míg képessé nem válik felismerni, "kihallani" azt bárhol, bármikor.

Másodszor, Isten hangjának meghallása védelmet jelent számodra a hibáiddal szemben. Ha hallgatsz a szavaira, kevesebb hibát követsz el, mert érteni fogod figyelmeztető tanácsait. A Péld. 3:6 azt javasolja, hogy hallgass Isten hangjára mindenben, amit teszel, és minden utadon, amin jársz, mert ő az, aki megtart téged a helyes úton. (MSG)

Vedd észre, hogy az Igeversben szó sem esik gyülekezetről. Általános igazságot jelent ki: "mindenben, amit teszel, és minden utadon". Isten nem csak vasárnap beszél hozzád. Össze sem tudnám számolni, mennyi alkalommal mentett meg engem az Úr az időm, a pénzem, az energiám elpocsékolásától. Azért tudta megtenni, mert figyeltem rá.

Harmadszor, Isten szavai sikereket eredményeznek az életedben. Nem olyan sikerre gondolok, amikor ezt mondom, amit a világ sikernek nevez. Nem hírnévről, hatalomról, gazdagságról van szó. Isten azt érti siker alatt, amikor olyanná válik az életed, amilyennek Ő teremtette. Ettől lesz értelme és jelentősége. 

"Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem." (Zsolt. 32:8) Az az út, ami számodra a legjobb, különbözik attól, amelyik a legjobb valaki más számára. Ha a legjobb barátod, a példáképed, vagy bárki más útján próbálsz járni, a napjaid megtelnek problémával.

Isten egyedi utat készít, személyesen a te számodra. Akkor leszel sikeres, ha ezen az úton jársz.


forrás: Purpose Driven : Daily Hope : Why Is It Essential To Hear God?
Ha érdekel a téma, hallgasd meg D. Nagy Tamás hasonló témájú tanítását a jó bárányról

A sorozat következő része: A nyitott értelem kiművelése

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More