2011. március 25., péntek

Isten jó terve

De Isten terve jóra fordította azt

Írta: Jon Walker, a Daily Hope Devotionals szerkesztője és a Costly Grace szerzője

"Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa." (1Móz. 50:20)

József élete éppenséggel nem nevezhető békésnek. Irigy testvérei eladták rabszolgának, aztán hazug vádak miatt börtönbe került. Mégis szabad tudott maradni a keserűségtől és a nehezteléstől, és még a legrosszabb körülmények mögött is, Istent, mint a "Nagy Mérnököt" látta.



Testvéreivel való végső szembesülésnél finoman megjegyezte, "Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt."

Az "Isten terve jóra fordította azt" így szól:

Elfogadhatod a múltat. Nincs olyan bűnöd, tetted, döntésed, amit Isten ne tudna kezelni, és ami túl súlyos lenne ahhoz, hogy Ő jót hozzon ki belőle (Róm. 8:28). Csak kérdezd meg Józsefet! Talán még jobb, ha a testvéreit kérdezed, akik végül, életben maradásuk érdekében, kénytelenek voltak rá támaszkodni.

Elfogadhatod a jelent. Nincs értelme játszani a "mi lenne, ha" című játékot. A múlt meg van bocsátva és elmúlt, a jövő pedig Isten mindenható kezében van; tehát szabad vagy arra, hogy a jelenre fókuszálj. "Bárhol is vagy; légy a legtöbb, ami ott lehetsz", mondja Jim Elliot. Isten azt akarja, hogy a jelenben élj, mert a jelenben árad ki az ő kegyelme.

Várakozással tekinthetsz a jövőbe. Még ha hibákat is követnél el a jelenben, Isten akkor is kézben tartja a jövőt. Szellemben járva teljes életet élhetsz, szabadon a félelemtől, hogy olyan hibát fogsz elkövetni, ami miatt kiesel Isten kontrollja alól. Még ha szörnyűnek tűnik is a helyzet, bízhatsz abban, hogy Isten egy nagyszerű terven dolgozik az életedben.

Forrás: Purpose Driven : Daily Hope : God Meant It For Good

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More