2011. március 30., szerda

Céltudatosság

Ne hagyd magad eltéríteni célodtól!

Írta: Rick Warren, a Saddleback Church alapító és vezető pásztora és a Céltudatos Élet bestseller szerzője.

"Az igének pedig megtartói legyetek és ne csak hallgatói, megcsalván magatokat." (Jak. 1:22)

Hogy Isten dicsőségére tudjunk élni, változásokat kell eszközölnünk értékrendünkben, időbeosztásunkban, kapcsolatainkban, és minden másban is. Ez néha ez azt jelenti, hogy a nehezebb utat kell választanunk a könnyebb helyett.

Steve Adams, gyülekezetünk gyermekmunkása mondta, hogy amikor az Isten által kiszabott irányba haladunk, akkor "a tettek erőfeszítést kívánnak, de az ellenség elterelő manővereket vet be". Más szavakkal, nem csak mondanunk kell, hogy "igen, hiszek Isten tervében, és lépéseket kell tennem", hanem Isten elvárja, hogy valóságosan is kilépjünk, és haladjunk előre.

Az ellenség el akar téríteni, nehogy megvalósuljon Isten terve. Ilyenkor olyanok vagyunk, mint az az ember, akiről Jakab beszél: belenéz a tükörbe, de amint elmegy, el is felejti, mit látott. Az ilyen elterelés – mely lehet  helytelen magatartás, kifogások, halogatás vagy túlzott elfoglaltság is – az Igének csupán "hallgatójává" tesz, pedig Isten azt szeretné, hogy "cselekvők" legyünk.

Minden lépésünk döntés elé állít. Vajon betöltjük Isten célját, vagy visszahúzódunk, és élünk egy kényelmes, önközpontú életet? Saját céljainknak, kényelmünknek, kívánságainknak élünk, vagy hátralevő időnket Isten dicsőségére éljük, tudva, hogy örökkévaló jutalom vár ránk?

Forrás: Purpose Driven : Daily Hope : Don’t Be Distracted From Your Purpose

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More