2011. március 9., szerda

beiktatási beszámoló

Lelkipásztor-beiktatás Pakson

Örömmel adunk hírt arról, hogy 2011. február 20-án sor került D. Nagy Tamás lelkipásztori beiktatására Pakson. Tamás az elmúlt két évben sok helyen megfordult, az országon belül és kívül is, többek között Pakson is végzett mentori szolgálatot, melynek kapcsán jelentős pozitív változások indultak el a gyülekezetben.

A pásztori meghívás gondolata a múlt év végére érett meg, és fogalmazódott meg a gyülekezet részéről. Az igenlő válaszban határozottan látjuk Isten gondviselését, és ima-meghallgatását. Hisszük, hogy meghatározó láncszem lesz ez Isten országának építésében, régiónk számára.

#UPDATE
Minden résztvevőnek köszönjük, hogy velünk töltöttétek ezt a szép ünnepet, megsokszorozva amúgy sem kicsi örömünket! Reméljük, hogy jól éreztétek magatokat, és ez a délután valóban csak a kezdet lesz Isten munkájában.
Pataky Albert szolgálata letölthető az archívumból.
Az istentiszteleten készült fényképekből egy kisebb válogatás megtekinthető galériánkban.
A TelePaks által készített riport megtekinthető a YouTube csatornánkban.

Az ünnepélyes beiktatásra a Városházán került sor. Településünkön és a környéken működő egyházak, gyülekezetek képviselői, a város polgármestere, valamint a média munkatársai is megtiszteltek bennünket jelenlétükkel, s nagy nyitottságot, érdeklődést tapasztaltunk részükről. Mindenekfelett való öröm volt számunkra tapasztalni az Úr áldását, jelenlétét. Az igehirdetés szolgálatát Pataky Albert, Közösségünk elnöke végezte, majd a jelenlévő lelkészekkel együtt kért áldást Tamásra és családjára. Az ünnepi alkalmon számos köszöntés, jókívánság hangzott el.

Hogy milyen tervekkel kezdi szolgálatát Tamás az új helyen, arról álljon itt néhány személyes gondolat részéről: „Örömmel és izgalmas várakozással vállaltuk Gyöngyivel együtt ezt a szolgálatot. Az a látás van bennünk, hogy a paksi gyülekezet mennyei küldetése nem a jelentéktelenség, hanem olyan befolyás, amely áldást hoz a város, az egyház és a nemzet számára egyaránt. A város és a gyülekezet küldetése harmonizál egymással. Ebben az országban sokan részesülnek az atomerőmű energia-áldásában, s mi ezt a példát követendő mintának tekintjük a gyülekezet elhívása és küldetése terén. Az előttünk álló hónapokat kölcsönös megismerkedéssel fogjuk eltölteni, hozzá kell szoknunk egymáshoz. Már elkezdtük kialakítani a közös munkarendet a vezetőséggel, s azon ügyködünk, hogy a minket érintő szolgálati- és missziós szükségeket be tudjunk tölteni. A városban, a körzetben és a megyében is aktív szerepet vállalunk ahhoz, hogy a Krisztus Teste épüljön.” 

A cikk crosspostként jelenik meg itt és a Pünkösi Közösség központi honlapján.
Fényképek, felvételek, sajtószemle található [itt].

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More