2011. március 13., vasárnap

Válaszfalak nélkül

Kedves Olvasó!
A következő sorokban arról olvashatsz, ami az idei Kiskőrösi Ifjúsági Találkozón történt. Mirjam, Barnabás és én mentünk a Gyüliből, és azt hiszem, mindhármunk nevében köszönhetem meg Istennek ezt a különleges napot. A legfontosabbakról szeretnék most beszámolni; arról, hogy én mit fogtam fel az egészből, miről jegyzeteltem, és arról, amit – remélem – másoknak is épülés lesz olvasni.



Mint minden évben, a Kiskőrösi Gyülekezet nagyon nívósan és tartalmasan állította össze a három napból álló konferenciáját a fiataloknak. Idén is részesülhettünk Istentől jövő tanításban, Szent Szellemmel teljes dicsőítésben, nagyon finom ebédben, focizhattunk, kirándulhattunk. Vicces jelenetek, tánc, rövidfilmek és játékok szórakoztattak és építettek minket. "Minket" alatt értsd a legalább 25 (hosszú) padsornyi fiatalt, akik az ország minden részéről jöttek, hogy közelítsenek Isten felé. A téma ugyanis az Istennel való kapcsolatunk és annak gátjai, falai volt.

Gere József és felesége, Lilla arról szolgáltak, hogy Isten és köztem hamar felépülhetnek válaszfalak. Például, ha rossz az énképem, vagy éppen az Istenről alkotott képem, mert mondjuk elérhetetlennek, tehetetlennek vagy ítélőnek gondolom. Pedig egyértelmű a Bibliából is, hogy Isten közeli, szerető és kegyelmes. Lehetséges, hogy a saját érzelmeim, a hozzáállásom, vagy a kimondott szavaim épít falat. Jó hír számomra azonban, hogy lebonthatom ezeket a falakat, például az elengedéssel. Annyi mindenhez ragaszkodhatom: a saját elképzeléseimhez, imáimhoz, vágyaimhoz, megítéléseimhez. De Isten arra kér, hogy engedjem el ezeket, és ne szorítsam magamhoz. Hanem el tudjam mondani: "Legyen meg a te akaratod, Istenem." Ehhez fontos a bizalom, hogy elhiggyem: számomra az Isten akarata .
Talán nem könnyű dolog a válaszfalaimat lebontanom. Ebben a harcban nem tanácsos a Góliátként tornyosuló és legyőzhetetlennek tűnő falaimat félve méregetni – viszont győzelemre számíthatok, ha Istenre és az Ő Igéjére tekintek.

Ha te is úgy érzed, hogy falakat építettél, akkor imádkozz őszintén és olvasd el a Bibliából Pál Rómaiakhoz írt leveléből a hatodik, hetedik és nyolcadik részt, és ismerd fel, hogy mire vagy elhívva, hogy ki vagy te valójában! Találd meg Istenben a szabadságot és a te személyes kijelentéseidet!

Én nagyon hálás vagyok Istennek, hogy mindezt elmondta nekünk az Ifjúsági Találkozón. Új gondolatokkal, reménységgel és hittel érkeztem vissza Paksra. Nagy ajándék, hogy együtt lehettem a barátaimmal, és még jobb, hogy Istennel találkozhattam!
Az utolsó sorban hadd bátorítsalak kedves olvasóm arra, hogy a legközelebbi alkalomra gyere el velünk és tapasztald meg, milyen is ez valójában! :)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More