2013. április 3., szerda

65 év együtt

Mindeddig megsegített bennünket az Úr! (1Sám 7:12)
Korvin János és Katalin
65. házassági évfordulójukat ünnepelve.
Évek óta ez a mottója az idős Korvin házaspárnak, amikor családjuk körében esztendőről esztendőre megemlékeznek Isten hűségéről, mely hordozza és jól tartja őket. Idén talán még nagyobb súllyal érezzük e szavak tartalmát – nem mindennapi számokról beszélünk ugyanis.

2013. március 24-én a család és a Gyülekezet a Korvin házaspár 65. házassági évfordulóját ünnepelve mondott hálát két istenfélő ember példaértékű, örökre összeforrasztott életéért. Az elmúlt 65 évben ki-ki osztozott a házaspár örömeiben és harcaiban – sokan mégis arról beszélünk, mennyi áldást közvetítettek ők életünkbe. Fiatalemberként, az élet ösvényén már jártas vándorként és a célhoz közeledve is jó ilyen életutat látni magunk előtt. Bátran megfogadhatjuk a Zsidókhoz írt levél szerzőjének tanácsát: "Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik az Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére, és kövessétek hitüket." Érdemes. (A kiemelés a szerkesztőé.)

Korvin János
Az ünnep egyébként egybeesett Katalin és János születésnapjával is: János bácsi egy héttel az évforduló előtt lépett a 90. évébe, Kató néni pedig éppen az ünnep napján töltötte be 90. életévét. Van abban valami rendkívüli, tiszteletre méltó, amikor egy 89 éves, nyugdíjas lelkipásztor feláll, hogy elmesélje, hogyan mentette meg őt az Isten háborúból, betegségekből, nehézségekből, vagy éppen a rákból.

Korvin János három ízben (először 1953 és 1991 között, aztán 1996 és 2001 között újra, végül 2003 és 2004 között), összesen 44 éven át volt a Gyülekezet pásztora. Nyugdíjasként a mai napig aktív tagja a közösségnek. Neve szabómesterként is ismert városszerte.

Korvin Katalin
Katalin férjével együtt 7 gyermeket nevelt fel Isten kegyelméből, és ez nem pusztán kegyes szófordulat. Az Úr annyi betegségből gyógyította meg, hogy már ő maga sem tartja őket számon. Döbbenetes a jókedve, mosolya; hálás jelleméért és őszinte lelkesedéséért könnyű megszeretni őt. Bár teste már meggyengült, amikor csak teheti, eljön a gyülekezetbe, és bátorít, hálát ad, megdicsér.

A Korvin házaspárt 7 gyermekük után 20 unokával és 12 dédunokával örvendeztette meg Isten. 65 évvel ezelőtt, 1948. március 31-én kötötték össze életüket Isten és emberek előtt.

A szépkorba lépett Kató nénit Paks város vezetése nevében Hajdú János polgármester és Tell Edit alpolgármester asszony köszöntötték otthonában. Az erről készült riport alább megtekinthető.


Az ünnepi istentiszteleten készült képek megtekinthetők a Picasa albumban.

A házaspár 65 közös évének emléket állító, rövid fényképes összeállítás itt is megtekintető:



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More