2012. december 24., hétfő

Advent: az ajándék ideje

Tudtad, hogy a karácsony az ajándékokról szól? De... még mielőtt személyiséged szánalmas, önelégült Dagobert bácsija felbukkanna, gondold csak végig!

A csodás adventi időszak minden örömteli napja, az ünnepre szeretettel sütött sütemények, a sietve postára adott lapok, mind az ajándékozásról beszélnek. Az a szándék áll mögöttük, hogy megajándékozz velük valakit, aki az életed része. Az ajándék lehet szeretet-motiválta áldozathozatal, vagy valamilyen szükséget betöltő apróság.

Néhány reprezentatív ajándékot azért veszel meg, mert úgy érzed, illő, elvárt, hogy ajándékot adj az illetőnek. Másokat azért ajándékozol meg, mert egyszerűen nem tudod máshogyan elképzelni az ünnepet. Sokan a hagyományokat követve készítenek ajándékokat, vagy a családi tradícióknak próbálnak megfelelni. Leginkább mégis a szeretet kifejezése a karácsonyi ajándék. Azért adjuk őket, mert törődünk valakivel, és szeretnénk kifejezni felé az érzéseinket.

A Menny minden nemzedék minden személyének a legnagyobb ajándékot adta. A Bibliában így áll: "Gyermek született nékünk". Képzeld ennek az ajándéknak a csodáját! Érezd magadénak az örömet: Isten ajándékul adta Fiát neked!

Az első karácsony is, már kétezer évnél is régebben, az ajándékokról szólt. Arról az ajándékról, Aki a Mennyből érkezett, neked címezve. Szeretettel, Istentől. Nem volt drága, piros papírba csomagolva, sem aranyszínű masnival átkötve, de ettől még személyesen neked választotta Mennyei Atyád.

Tudta, hogy nem élhetsz ez az ajándék nélkül. Tudta, hogy ez az ajándék örökre megváltoztatja az életed.

Az ajándékot kézbesítették: csecsemő feküdt a jászolban. A Biblia ezt mondja: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta". Ha szeretsz valakit, meg akarod ajándékozni. Isten annyira szeretett, hogy azt adta, amit leginkább szeretnél: feltétlen szeretetet és örökre szóló örömet a szívedbe.

Átveszed, elfogadod a Menny ajándékát idén? Már odaadták, a tiéd, hogy elfogadd. Az Atya ajándéka gyermekének. Garantálja a Menny megjelenését minden körülményedben, és garantálja a te belépődet a Menny örömébe.

Will you receive heaven’s gift this year? The gift has already been given and is yours to receive. It is the gift of a Father to His child. It is a gift that will guarantee heaven’s entrance into all of your circumstances, and a gift that will ensure your entrance into the joy of heaven.

Írta: Carol McLeod
©2012 Just Joy Ministries

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More