2012. december 3., hétfő

Advent: a lehetetlen lehetősége

Zakariást választották ki a papok közül arra a feladatra, hogy bemenjen a templomba és füstölőáldozatot mutasson be a népért közbenjárva. Egyedül volt a templomban az áldozat ideje alatt, mégis, az oltár mellett állva szokatlan látogatót kapott. Gábriel, az angyal érkezett a Mennyből, hogy izgalmas üzenetet adjon át Zakariásnak és Erzsébetnek.

"Ne félj, Zakariás, meghallgatásra talált a te könyörgésed" – hangzottak az angyal történelem-formáló szavai. Isten négyszáz éven keresztül nem szólt, nem volt látható; ebben a pillanatban megtört a négy évszázados csend. Zakariás a tulajdon szemével látta az angyalt és a tulajdon fülével hallotta a választ, melyért feleségével a menyegzőjük napja óta, hosszú éveken át imádkoztak.

A várakozás, bizakodás, hit és könyörgés évei után az angyal bejelentette, hogy a Menny megmozdul, Isten beavatkozik Zakariás és Erzsébet életébe és házasságába. Valóban igaz lehet a hír? Lehetséges egyáltalán a közös élet évtizedei után a fogantatás? Képes lenne Erzsébet idős szervezete elhordozni kilenc hónap terhességet és a szülés fájdalmát? Isten, még erre is képes vagy? Ennyire tudsz?!

Valóban igaz: Isten tényleg meghallja az imáid! Nagyon odafigyel, amikor megszólítod őt. Szereti, amikor gyermeke bátran és szégyenérzet nélkül, egyszerűen és őszintén hozza elé a kérését. A Biblia fel is szólítja a keresztények minden nemzedékét, hogy kérjenek Istentől újra és újra, és legyenek kitartóak a kérésben; keressék Istent ismét és meghátrálás nélkül, és legyenek kitartóak a keresésben; kopogtassanak a Menny kapuján feladás és csüggedés nélkül, és legyenek kitartóak a kopogtatásban. (lásd Mt 7:7)

Te mit kérsz Istentől régóta, amikor imádkozol? Talán Istent nem ismerő házastársad hozod az Úr elé minden alkalommal... vagy lázadó tinédzser gyermekedre gondolsz párás szemekkel... vagy a családod pénzügyi helyzete miatt sóhajtozol gondterhelten Isten előtt... talán egészségügyi probléma töltötte ki imáid nagy részét évről évre. Kövesd Erzsébet és Zakariás példáját, és imádkozz tovább remélve és várva a választ!

A karácsony éppen az az idő, amikor leginkább szükséges várnunk, hogy a Menny tökéletes valósága belépjen poros, sivár világunkba emberfeletti, hibátlan megoldásaival. A karácsony az az időszak, ami arra emlékeztet mindannyiunkat, hogy tényleg történnek csodák, az imák valóban meghallgatásra és válaszra találnak, és az Isten országa elközelített hozzánk – minden elképzelésnél közelebb. Immár a küszöbön áll megjelenése.

Elismered és megtiszteled Istent azzal, hogy a lehetetlent kéred tőle. Elvégre a lehetetlen az, amiben a karácsony Istene a legjobb!
Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle? (Mt 7:7-11)

Írta: Carol McLeod
©2012 Just Joy Ministries


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More