2012. december 26., szerda

Advent: a világ rád vár

Talán már ezerszer hallottad a karácsonyi történetet. A nagy kérdés nem is az, hogy ismered-e; sokkal inkább, hogy elhiszed-e. Elhiszed, hogy a történet, amit Ady regének nevezett, a teljes igazságot mondja el, a valóságot tárja eléd? Vagy a Mikulás belül-nagyobb-mint-kívül zsákja és a törpék közé helyezed gondolatban, mint karácsonyi fantazmagóriát?

Az igaz karácsonyi történet, amiben én hiszek, és amit belefontam életem szövetébe, egy átlagos, fiatal, nem túl képzett lány története. Isten kiválasztotta őt, a méhébe helyezte önmagát, hogy egy napon te és én is hordozhassuk az Ő jelenlétét életünkben.

Az Atya Isten, az univerzum teremtője, minden dicsőséges és csodálatos végzője, kiválasztott téged és engem, hogy rajtunk keresztül ajándékozza meg nemzedékünket. A mi ajándékunk az a lehetőség, hogy bemutathatjuk Jézust a világnak, melyben élünk. A te személyes ajándékod az elhívásod, hogy bemutasd Jézust annak a világnak, amelyben élsz.

A világ csak annyiban fogja megismerni Jézus születésének örömét, amennyire én bemutatom azt. Csak annyira fogják megízlelni az Ő eljövetelének békéjét, amennyire én megélem azt közöttük. Akkor fogják megismerni a karácsony reménységét, ha meglátják, hogy én a szenvedés és csalódás közepette bizakodó hívőként reagálok. A világ meg fogja látni a világ Világosságát, amikor életem világítótoronnyá, jelzőtűzzé válik az emberiség előtt.

A karácsony nem csak Máriáról, és Józsefről, vagy Erzsébetről és Zakariásról, vagy pásztorokról és bölcsekről szólt, nem. A karácsony Rólad szól! A karácsony akkor történik, amikor elérhetővé teszed önmagad a történelemnek ebben a pillanatában a körülötted élők számára, mint életforrás; amikor bemutatod a Megváltó jelenlétét és szeretetét. Ma te magad vagy az ajándék, amit a gondos Isten átad a világnak. A nemzedéked eleped a Megváltó dicsőségére vágyva. Nélküled lehet, hogy sosem fogják megismerni Őt. Ha te nem élsz, teszel és szólsz, talán sosem fogják megérteni, hogy miért jött el.

Lehet, hogy a fejedben már az új évi fogadalmak listáját állítgatod össze, amivel bizonyos mértékben irányt szabsz következő 365 napodnak. Odaadnád magad Istennek újra? Megengednéd, hogy használjon? Eldöntenéd ma, hogy megengeded Istennek, hogy életedből jászolt készítsen, amin a világ Megváltója megjelenhet?

Örömet hirdetek neked – Jézus megszületett benned! Isten olyan hívőket keres ma, akik elég bátrak és örömmel teljesek ahhoz, hogy a karácsony csodáját magukévá, önmaguk csodájává tegyék; nem csak az év egy-két napján, hanem mindenkor.

Írta: Carol McLeod
©2012 Just Joy Ministries

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More