2012. december 19., szerda

Advent: ne félj

A karácsonyi történet szerves és lényeges szereplői az angyalok. Az Isten-küldötte hírnökök nélkül a karácsony nem is lett volna olyan, amilyennek ismerjük. Nem tudjuk, hogy a küldöttek fehér, lebegő köntöst viseltek-e, volt-e fényes glóriájuk, sem azt, hogy használtak-e szárnyakat repülés közben, amikor a karácsonyi eseményekben megjelentek. Azt tudjuk viszont, hogy az angyalok fejezték ki Isten szívének szándékát a lélegzetelállító esemény kapcsán, ami Jézus születése volt.

Négy angyali jelenést tartalmaz a hagyományos karácsonyi történet. Bár más és más üzenetet hoztak a hírvivők, minden alkalommal ezzel kezdték: "Ne félj!". Ezt mondták Zakariásnak, Máriának, Józsefnek, és a pásztoroknak is legelőször.

"Ne félj!"

Azt hiszem, ma is ezt az üzenetet küldi neked a Menny karácsonykor. Az ünnep egyértelművé teszi, hogy Jézus személye és a félelem kölcsönösen kizárják egymást. Amikor Jézus megjelenik valahol, megszűnik minden ok a félelemre.Az Ő jelenléte erőteljes módon elsöpör mindent, ami félelemre adna okot.

Itt az ideje, hogy lépést tegyél Isten jelenléte felé, távolodva a félelemtől. Azért imádkozom, hogy a következő napok során ismerd fel, hogy ha Jézus megszületett a szívedben, akkor abszolút semmi okod nem maradt, hogy félj vagy aggódj. Éld a következő évet szabadon, félelem nélkül; tegyen szabaddá Téged Isten Szelleme azáltal, hogy Jézus benned él! A karácsony üzenete nem sokat változott az elmúlt kétezer évben és garantálhatom, hogy az angyalok szava huszonegyedik századunkban is cseng még: "Ne félj!".

Amikor a körülményeid szétesnek, emlékezz rá: "Ne félj!"

Amikor nincsen elég pénzed kifizetni a számláid, emlékezz rá: "Ne félj!"

Amikor csalódásokkal, szenvedéssel, magánnyal küzdesz, emlékezz rá: "Ne félj!"

Isten megígérte, hogy békéjét árasztja azokra, akiknek a szíve Benne bízik egészen. A béke nem a problémák távollétét jelenti, hanem Isten jelenlétét. Jézus miatt ezen a karácsonyon (és minden karácsonyon) megnyugodhatsz az Ő túláradó, megelégítő békéjében!

Írta: Carol McLeod
©2012 Just Joy Ministries

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More